Wet van de Aantrekking en Zelfliefde

Alles wat plaats vindt in de buitenwereld vertelt iets over jouw binnenwereld. Wat je meemaakt in je leven op het gebied van relaties, personen en gebeurtenissen laat je zien wat er in jouzelf aan de hand is. Zo binnen zo buiten is ook het gezegde. Het laat zien waar jouw zielsenergie, jouw levensenergie stroomt. En het laat zien waar het niet stroomt. Zielsenergie en levensenergie zijn  overigens vormen van liefdesenergie. Dus alles waar jij mee te maken krijgt in de buitenwereld, heeft dezelfde trilling als jouw binnenwereld. Ze resoneren met elkaar. Het komt vaak voor dat je situaties op je pad krijgt die iets aan het licht brengen waar jij je zelf op dat moment niet van bewust bent. Iets wat verstopt of weggestopt is van binnen. Je krijgt als mens altijd signalen dat er iets verstopt zit wat gezien wil worden en tevoorschijn wil komen. Maar als we om een of andere reden die signalen niet oppikken of negeren, bijvoorbeeld omdat we er angstig voor zijn of omdat we geen pijn willen voelen, dan moet er iets gebeuren om die weggestopte delen toch in je bewustzijn te krijgen.

Dat is een natuurwet. De ziel is altijd op zoek naar heelheid, want dat is je natuurlijke staat van zijn. Dus daar ontkom je niet aan. Maar dan moet er dus iets gebeuren in je leven om je weer bewust te worden van die weggestopte delen. Hoe dieper en beter ze zijn weg gestopt, hoe heftiger de gebeurtenissen die je op je pad krijgt om je weer in contact te brengen met die delen. Ontslag, ziekte, scheiding, ongeluk, noem maar op. Het helpt je dus enorm om alles wat je meemaakt in je relaties, je familie, je werk, je gezondheid, enz. te zien als spiegels. Spiegels die laten zien wat er binnen in jou gezien wil worden. Wat aandacht wil, erkenning wil. Die weggestopte delen willen erbij want die zijn onderdeel van wie jij bent. Als ze erbij mogen, als jij ze aankijkt en omarmt ondanks je angst, pijn, oordeel, enz, word jij heel. Word jij Liefde. En dat is het principe van heling.

Die personen en situaties in je leven zijn er dus niet zomaar. En je trekt ze dus ook zelf aan!
Dit is ook een natuurwet, namelijk de Wet van Aantrekking. Ik vind zelf de Wet van Creatie ook een mooie benaming. Er is en wordt ontzettend veel geschreven en gezegd over de wet van aantrekking. Deze wet wordt vaak in verband gebracht met het manifesteren van je droomleven, door je droomleven te visualiseren. Ik vind dat veel te kort door de bocht. Want je kunt affirmaties uitspreken en je ideale toekomst visualiseren tot je een ons weegt, maar als er nog delen in jou zijn waar je je niet bewust van bent die nog niet geheeld zijn, dan hebben die delen een lagere trilling dan de trilling waarop jouw droomleven zich bevindt. En dan gaat het je niet lukken om je droomleven te realiseren door affirmaties uit te spreken. Eerst moet je je bewust worden van die pijnlijke delen en ze omzetten naar een hogere trilling, namelijk naar liefdesenergie. Als alle delen van jezelf er mogen zijn, dan ben je heel en stroomt de liefde voor jezelf. En als jouw zelfliefde toeneemt, neemt jouw vermogen om lief te hebben in zijn algemeenheid ook toe. Liefde voor anderen, liefde voor de natuur, voor de aarde, enz. Als jouw liefde groeit, kom je dus op een hoger plan en gaat de trilling waarop jij functioneert omhoog. Liefde en levensenergie gaan stromen en je komt in jouw flow zoals we dat noemen. En omdat jouw binnenwereld dan veel lichter en liefdevoller is, zul je ook andere en fijnere mensen en situaties aan gaan trekken in de buitenwereld. Dan wordt het manifesteren van je droomleven ineens een stuk realistischer! Dus voordat je de wet van aantrekking echt in jouw voordeel kunt laten werken moet er heling plaats vinden.
Dit kun je trouwens niet alleen met je mind doen, een mens bestaat uit meerdere diepere lagen dan alleen je hoofd (hier lees je meer over bij MESS).

De verantwoordelijkheid voor wat we mee maken in ons leven, voor wat ons overkomt, ligt altijd bij onszelf. We hebben de keuze om de buitenwereld de schuld te geven van onze omstandigheden of om te onderzoeken en te voelen wat er binnen in ons geraakt wordt. En welke boodschap dat voor ons heeft. Soms wil je ziel het gewoon ervaren, hoe naar ook voor je menselijke persoonlijkheid. Soms wil er iets heel geheeld en veranderd worden. Wees je er dus van bewust dat je alle situaties zelf creëert. Vaak ook onbewust, dat ervaar ik zelf ook, maar het is jouw trilling, jouw frequentie die maakt wat er op je pad verschijnt. Ook als je het idee hebt dat het niet zo is en dat je daar zelf geen invloed op hebt. In dat geval is er een reden voor dat je je slachtoffer voelt van je omstandigheden en dan is dat ook iets waar je naar mag kijken. In mijn werk en in mijn leven maak ik gebruik van het medicijnwiel om pijnstukken te helen. Ik werk onder andere met de tegenstellingen mannelijke en vrouwelijke energie die samen een eenheid vormen, met de polen vader hemel en moeder aarde en met de energieën van voorgaande generaties.

Hieronder vind je een korte visualisatie, zodat je zelf kort de verschillende levensfases van het medicijnwiel kunt ervaren en ook hoe jouw levensenergie in elke fase al dan niet stroomt.

VISUALISATIE MEDICIJNWIEL
Ga even lekker zitten. Adem een paar diep door. En voel hoe je met iedere inademing dichter bij jezelf komt en met iedere uitademing meer en meer ontspant.

En stel je dan eens voor dat je voor een nieuw begin staat in je leven. Misschien heb je al een idee wat dat nieuwe begin is, misschien ook niet. Wat roept dit nieuwe begin in je op? Heb je er zin, kijk je er naar uit? Zie je er tegenop? Hoe is dat voor jou? En waar merk je dat aan? Ervaar je een emotie, zoals blijheid of opwinding? Of angst of frustratie? Hoe voelt je lichaam aan? Ontspannen of gespannen? En waar precies voel je dat dan? En horen daar ook woorden bij, een gedachte die door je heen gaat? Word je er maar helemaal van bewust.
En vervolgens zet je een stap vooruit, in dat nieuwe begin. Je bent gestart! Een nieuw avontuur is begonnen. Ben je geïnspireerd? Heb je een visie of mag je die nog gaan ontdekken?

En wat doe je om je plannen te laten groeien? Krijg eens een indruk van de acties die je onderneemt en welk effect ze hebben. Gaat het soepel of zijn er uitdagingen die je tegenkomt? Heeft je visie voldoende bestaansrecht? En hoe voelt dit voor jou?
Op welke manier ben je bezig om je ideeën te realiseren? Past deze manier bij je? Kost het je moeite of juist niet? Voel maar hoe dat voor je is. En lukt het je om je plannen meer vorm te geven? Wat helpt je en wil je zo houden? En wat wil je achter je laten?

Als je nu terug kijkt op de reis die je hebt afgelegd, wat valt je dan op? Ben je tevreden? Of heb je spijt? Wat zou je de volgende keer anders willen doen? En hoe is het voor je om dat te beseffen? Je hebt nu de mogelijkheid om te evalueren en om dingen af te ronden. Dus sta er maar even bij stil.

Dan is het nu tijd geworden om deze visualisatie af te ronden en terug te keren naar het hier en nu.