Oorzaak en oplossing

De oorzaak van je dagelijkse moeilijkheden en frustraties is ook deel van de oplossing.
En die vind je juist in niet alledaagse aangelegenheden.

OORZAAK
Je huidige klachten en problemen zijn ontstaan bij gebeurtenissen die als traumatisch ervaren zijn. Heftige gebeurtenissen zoals een ongeluk of mishandeling, maar ook dagelijkse voorvallen zoals een nare ruzie of straf krijgen van je ouders.

Zielsverlies en blokkades
Zo’n gebeurtenis wordt traumatisch als je je op dat moment afsluit om de onprettige ervaring niet volledig mee te hoeven maken. Dat afsluiten gebeurt automatisch. Om de traumatische situatie zo goed mogelijk te kunnen overleven wordt de verbinding met bepaalde zielsdelen verbroken.
Zo blokkeer je de onprettige sensaties maar daarmee is de pijn van dat moment niet echt weg.
Die verplaatst zich naar je onbewuste geheugen. Bovendien wordt door die blokkade de verbinding met andere gevoelens zoals warmte, liefde, kracht en levensvreugde ook verbroken.

Vroeg of laat komt de weggestopte pijn naar buiten in de vorm van negatieve gedachtes over jezelf of de toekomst, sombere gevoelens, angsten, ziektes, verlies van levenslust en identiteit, enz.
Alles wil namelijk altijd ervaren worden en dat geldt ook voor traumatische gebeurtenissen.
In het leven kun je niets uitsluiten. Alles wil gevoeld en ervaren worden: de fijne en de pijnlijke gebeurtenissen.

Onaffe ervaring
Een ervaring die niet volledig verwerkt is, is onaf. Niet afgerond. De bijbehorende emoties, gedachtes en lichaamssensaties zijn bevroren in die oorspronkelijke ervaring. En geven steeds signalen af dat het er nog zit, in de vorm van de klachten die jij ervaart. En de moeite die je hebt om iets te veranderen, of om op te bloeien tot de talentvolle persoon die je bent.
Met het blokkeren van de pijnlijke en onprettige sensaties kan ook jouw levensenergie niet meer vrij doorstromen. Je kwaliteiten en talenten zijn ook geblokkeerd waardoor het je niet lukt om je verlangens te realiseren en je potentie te leven.

Familiepatronen
Meestal ben je jezelf niet meer bewust van die oorspronkelijke ervaring maar de herinnering eraan bestaat nog steeds in je onbewuste geheugen. Dit geldt ook als het een ervaring betreft die heeft plaats gevonden in een vorig leven of in het leven van je ouders of grootouders.

Als jij niet in staat bent om alles te voelen, dan schuift de pijnlijke lading automatisch door naar de volgende generatie in de familie in een poging om alsnog verwerkt te kunnen worden. Zo kan het zijn dat je belast bent met klachten die oorspronkelijk niet van jou zijn, maar die ontstaan zijn bij je oma bijvoorbeeld.

Zulke klachten en patronen kunnen zich alleen maar aan jouw energieveld hechten als jij hetzelfde thema meedraagt als het betreffende familielid. Je trekt elkaar aan als een magneet. Haakje oogje zeggen we ook wel. De reden dat jij dat oogje hebt waar oma op in kan haken, heeft te maken met jouw eigen zielsontwikkeling en jouw eigen onafgeronde ervaringen uit vorige levens en je huidige leven. Hoe minder losse eindjes jij hebt, hoe meer jij bij jezelf bent. En hoe meer JIJ met JOUW zielsenergie je lichaam bewoont, hoe minder gevoelig je bent voor energetische belastingen vanuit je voorouderlijnen.

&

OPLOSSING
Jezelf in je eentje volledig openstellen voor wat nog ervaren en beleefd wil worden is lastig.
Omdat je hoofd er mee aan de haal gaat. Die wil het snappen, oplossen, controleren, je erbij weg houden. Het is de bedoeling dat je het gaat voelen. Door je klachten in de context van de oorspronkelijke ervaring te plaatsen en onder mijn begeleiding nu wel volledig bij de ervaring aanwezig te blijven, ga je het gevoelsmatig begrijpen. Dan valt het op zijn plek en wordt de cirkel rond.

Zielsdelen

Je ziel bestaat uit 4 delen (bewustzijnslagen): mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel.
-Mentaal zijn de gedachtes die je hebt.
Ik kan het niet, Mannen zijn niet te vertrouwen, Ik sta er alleen voor, enz.
-Emotioneel is wat je voelt.
Angst, verdriet, onmacht, frustratie.
-Fysiek is je lichamelijke gesteldheid.
Benauwd, verkrampt, (erfelijke) ziektes.
-Spiritueel is het perspectief van de ziel, energetisch. Betekenis kunnen geven aan een ervaring.
Een ziekte is heftig, maar kan je ook leren te genieten van kleine dingen en dankbaar te zijn voor        elke dag.

Ervaringen moeten op alle vier de lagen beleefd en verwerkt worden. Pas als alle zielsdelen gevoelsmatig weer op hun plek vallen, komt er een gevoel van bevrijding en ruimte voor verandering. Alleen inzicht hebben in en praten over je problemen werkt vaak onvoldoende.

“Het inzicht is er, misschien zelfs al een hele tijd. Maar ik vind het lastig om het te kunnen ombuigen. Het voelt alsof mijn ‘verleden’ zich op een dieper niveau blijft herhalen en dat mij out of control brengt. Maar toch kan ik er niets mee.”

“Zoveel werk gedaan, maar bleef maar in een oud patroon vastlopen. Een soort karrespoor, waarvan ik me heel erg bewust was dat ik er in zat, maar ik kwam er niet uit. Ik had m’n eigen thema’s en oude zeer goed in kaart, maar kon er niet ‘doorheen’.” 

“Ik leek op een plateau te zitten. Ik kreeg geen vat op m’n voortgang, terwijl ik er heel graag beter mee om wilde gaan. Alsof ik mezelf hierop saboteerde. Frustrerend, zeker als je hoofdelijk en gevoelsmatig al veel lijkt te weten, maar je wordt nog tegengehouden.”

Sessie
Tijdens een sessie praten we eerst over je klachten, totdat ik voldoende handvatten heb om je naar de oorspronkelijke ervaring te leiden. Ik help je ervaren wat toen nog niet ervaren kon worden: gedachtes, gevoelens en lichaamssensaties. Om de ervaring een plekje te geven. Met een sessie komt er weer beweging in de bevroren toestand. Je komt uit die vicieuze cirkel van vermijding en overleven waar je in vast gedraaid was. Je klachten verdwijnen geleidelijk en jouw levensenergie gaat weer stromen.

“Ik kon mijn familielijn als het ware aanschouwen, op een manier die je niet doet als je dat met je hoofd doet, of in je eentje. Ik kon er echt op een andere manier naar kijken, of eigenlijk, het was veilig om dat te doen. Normaal, als je dat zelf probeert, stop je er mee als het te onprettig wordt. Nu is het nooit onprettig geweest, omdat het zo eigen en veilig voelde.”

“Ik wist bepaalde thema’s in mijn leven wel altijd te benoemen, maar kon hier vervolgens niets mee. Eenmaal bij jou in de fauteuil kon ik mijn issues benoemen én kwamen de emoties hier bij los. Door eindelijk te mogen voelen en zíjn, kan ik mijn thema’s loslaten. Je hebt me daarbij ook inzichten gegeven in familiebanden, die erg bepalend zijn voor wie ik ben.”

Het medicijnwiel
Ik werk altijd met het medicijnwiel. Het wiel is een weergave van natuurlijke levensenergie en omvat meerdere  bewustzijnslagen. In combinatie met de numerologie van je geboortedatum gebruik ik het wiel om inzicht te krijgen in je blokkades, in de samenwerking tussen je verschillende zielsdelen en in jouw zielsplan voor dit leven.